top of page

Zalmforel uit de oven

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

2 flinke zalmforellen 1 eetlepel citroensap Peper Zout 8 stengels bleekselderij 10 middel grote tomaten 150 gram 8-kruidenmix (diepvries verpakking) 80 gram boter 2 centiliter Whisky

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de zalmforellen een open buik hebben (vraag dit aan Visspecialist Marc van Mierlo) en spoel de uit onder de kraan. Dep de zalmforellen goed droog met een stuk keukenrol. Besprenkel de zalmforellen met citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in blokjes. Maak vervolgens de tomaten schoon, halveer ze en snijd er smalle partjes van. Zorg dat de 8-kruidenmix ontdooit is en meng 100 gram met de bleekselderij en tomaten.

Vul de forel met het mengsel en steek de rand van de buik dicht met kleine satéprikkers. Vet twee stroken aluminiumfolie in met boter en leg de zalmforellen op de stroken. Besprenkel de vissen met Whiskey en verdeel de 20 gram boter in kleine blokjes over de twee vissen. Strooi ook de laatste 50 gram van de 8-kruidenmix over de twee vissen. Vouw de korte zijden van de folie naar binnen en vouw daarover de lange zijden. Laat de zalmforellen 25 minuten garen in de oven en serveer het met meergranenrijst.

Eet smakelijk!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page